Recent Posts

Legújabb :
Home » , , , , » Reign: ajánló az első évadhoz

Reign: ajánló az első évadhoz

Rate it :

Amikor először hallottam a Reign-ről, tudtam, vagy legalábbis éreztem/reméltem, hogy ez nekem tetszeni fog, hisz CW-sorozat, annyira nem lőhetnek mellé. A sorozat Stuart Mária (1500-as évek közepe), a skótok királynőjének felemelkedését követi nyomon, akkor, amikor 16 évesen a francia udvarba érkezik, hogy hozzámenjen az ottani trónörököshöz, Francishoz. A történet érdekében pár, történelmileg nem létező személy is jelen van, ilyen például Bash, Francis féltestvére, akivel az elején egy szerelmi háromszög alakul ki. A tovább mögött apróbb spoilerekkel folytatom.
Így van, szerelmi háromszög, de nem kell megijedni,  ugyanis közel sem olyan, mint amit a Vámpírnaplókban látunk, sőt a 14. rész után már szó sincs szerelmi háromszögről, Mary dönt. Az első évad fő mozgatórugója egy átok, amit Francis anyja, Katherine királynő hallott Nostradamustól, miszerint Mary az első szülötte halálát fogja okozni, és ugye Francis a legidősebb gyermeke, így eléggé undokul bánik Mary-vel.
Így visszagondolva nagyon fura, ugyanis ezek a történetszálak a későbbiekben elvesznek, és más gondokkal kell megküzdeniük a palotában. Az átok azonban még valószínű, hogy visszatér a későbbiekben, ugyanis a történelem szerint is meghal Francis 1 év uralkodás után, így a sorozat íróinak valamit ki kell találniuk, hogy mennyire akarják átírni a történelmet, mert ez azért nagy fordulat lenne, hisz Francis halálát követően rövidesen Mary fogságba kerül, és szinte ott marad élete végéig.
Az évad végére a király, Henry megőrül így sokáig tervezgetik, hogy megölik, ám végül egy ismeretlen lovag teszi meg egy lovagi tornán, ami a történelem szerint igaz is, de a csavar az, hogy ki az a lovag. Személy szerint ez a fordulat nagyon tetszett, hiszen meg is maradtak az eredeti történetnél, de ugyanakkor be is illesztették a sorozatba, és ennek nagy hatása lesz a jövőre nézve.
Nem is nagyon húzom tovább az időt, a Reign első évada 10/10 volt, és érdekesség, hogy mindig akkor jött meg kedvem a sorozathoz, amikor töriből dolgozatot írtunk másnap, így nehezebben ment a felkészülés. Ma pedig magyar premier, 22:05, Fem3!

Share this article :

Megjegyzés küldése

 

Search This Blog

TOP
Copyright © 2014. TV Series+ - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose