Recent Posts

Legújabb :
Home » , , , , , , » Step Up: ajánló az 5. film előtt

Step Up: ajánló az 5. film előtt

Rate it :
 Talán a legismertebb és legsikeresebb táncos filmek a Step Up-hoz fűződnek, idén már az 5. film kerül a mozikba, All In címmel. A külföldi mozikban már augusztus 8-a óta látható, hozzánk azonban csak holnap, azaz aigusztus 21-én érkezik. Az első rész 2006-ban készült el, kis költségvetéssel: összesen 12 millió dollárból készült el, és ennek majdnem ötszörösét, 65 millió dollárt hozott csak az Amerikai bevételekből. Ebben a posztban az első négy filmről írom le a rövid véleményem, és a rövid történetet.

Step Up (2006)
Tyler Gage és barátai egy buli után betörnek egy helyi művésziskolába, aminek Tyler issza meg  a levét: 200 óra közmunkát kell letöltenie az épületben. Először gondnoki feladatokat vállal, azonban később, amikor az egyik táncoslány, Nora, alkalmi táncpartnert keres magának, ő tölti be ezt a pozíciót, és elkezdenek összeismerkedni.
Vélemény: Kétségkívűl elég amatőr volt a film, a folytatások kissé minőségibbek, viszont nem volt rossz. Ezt annak ellenére mondom, hogy nekem ez a hip-hop-os stílus annyira nem jön be, de itt még egész elviselhető volt. Bár kritikailag ez a legrosszabb fogadtatású, annyira nem vészes, a szerelmi történet egész aranyos. 5/10

Step Up: Street Dance (2008)
Andie történetét mutatja be a film, a lány egy nehéz gyerekkorú kamasz, aki a 410-es bandában táncol, a suliban azonban rosszul teljesít. Nevelőanyja ezt megunja, és nagynénjéhez akarja küldeni, Texasba, ami ellen Andie lázad. Ekkor kerül a képbe az első filmből megismert Tyler Gage, aki ráveszi Andie-t, hogy jelentkezzen a helyi művészeti suliba, így megenyhíti nevelőanyját. A művészeti sulit azonban nem nézi jó szemmel a 410-es banda, ezért a lányt kirúgják. Az új suliban megismerkedik egy sráccal, Chase-szel, aki segít neki új csapatot szervezni egy banda versenyre.
Vélemény: Plusz pont, hogy ezt a filmet már nem lehet olyan könnyen leírni, és ez a sztori alapból jobban is bejön. Egy kicsit visszább vettek az utcai stílusból, és zeneileg is jobban tetszik ez a rész, a karakterek pedig szerethetőbbek. Azonban egy valami, a szerelem itt annyira nincs jelen. Nincs rajta akkora hangsúly se, ami nem gond, azonban így nem is annyira hihető számomra. A vége tánc jó volt, viszont túl menőre csinálták meg, egy kicsit lehetett volna reálisabb is (ennyire esik az eső, semmit nem gyakorolnak, stb.) 6/10

Step Up 3D (2010)
A sztori a második filmben megismert Moose, és az első filmben megismert Tyler húga, Camille kalandját követi, amikor New Yorkba mennek egyetemre, és egy bandaháború közepén találják magukat.
Vélemény: Úgy látom igaz az az állítás, amit az eladások és a kritikák mutatnak: a Step Up filmjei egyre jobbak. A három közül ez tetszett a legjobban (gondolom a negyediknél is ez lesz), a táncok, a zenék itt voltak eddig a legösszepasszolóbbak, bár a vége tánc annyira nem tetszett, inkább a Begin c. szám koreográfiája jött be még az elején, de New York nagyon jót tett a történetnek, nagyon élveztem a filmet. A happy end itt volt eddig a legjobb, már várom a következő filmet. 7,5/10

Step Up: Forradalom (2012)
Ezúttal Miamiba utazunk, ahol megismerkedünk a The Mob nevű bandával. A legkülönbözőbb helyeken (úttest, múzeum) kezdenek el táncolni, amiket feltöltenek a Youtube-ra, hogy elérjék a 10 millió kattintást, ami jutalommal jár. Ebbe a bandába próbál meg bekerülni Emily, de el kell titkolnia származását, ugyanis az apja le akarja rombolni azt a negyedet, ami a The Mob otthona.
Vélemény: Na, ez már igen! A harmadik is elég jó volt, ez a film viszont úristen, nagyon élveztem! A tánc jelenetek itt már elég nagyvonalúak voltak, a zenék is tetszettek, a történet, a karakterek is, és nagyon tetszik, hogy egyes karakterek több filmben is megjelennek. A végső, nagy tánc itt annyira azonban nem jött be, de az utána lévő, páros, már nagyon jó volt! 8,5/10


Step Up: All In (2014)
Az új film egy reunion lesz, több, előző filmekben szerepelt színész fel fog tűnni, előzetest holnap hozok. A BoxOffice adatai eléggé rosszak, de a gyártási költség még nem ismert, szóval nem lehet viszonyítani.
Share this article :

Megjegyzés küldése

 

Search This Blog

TOP
Copyright © 2014. TV Series+ - All Rights Reserved
Template Created by ThemeXpose